×
×

Gratis offertes: Vergelijk airco installateurs

Via onderstaand offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij de beste airco installateurs in jouw regio. Vergelijk de offertes aandachtig, want je kan er heel wat geld mee besparen op je installatiekosten.

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting!

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

airconditioning-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Monoblock airco kopen? Vergelijk meerdere modellen & prijzen

Op vlak van airco toestellen kan je makkelijk een onderscheid maken tussen monoblock airco's en split of multisplit airco's. Het verschil tussen beide types is dat een monoblock airco bestaat uit één enkele unit, terwijl een split airco bestaat uit een buitenunit en minstens één binnenunit.

In dit artikel gaan we focussen op de monoblock airco's. Een monoblock airco bestaat dus enkel uit een binnenunit, en heeft geen buitenunit. In plaats van een buitenunit wordt gewerkt met ventilatieroosters, die zorgen voor de aanvoer en afvoer van lucht.

Laten we in dit artikel dus eens kijken hoe een monoblock airco juist werkt, wat de voordelen en nadelen zijn, en hoeveel een monoblock airco kost.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe airco plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een installateur te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een heerlijk koele woning dankzij een airco!

Nooit meer wakker liggen tijdens een zwoele zomernacht?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Op zoek naar verkoeling op een hete zomerdag? Terug kunnen slapen tijdens een zwoele nacht? Wacht niet langer om een airco te plaatsen! Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
airco installateur

aanvraag starten


Verschillende types monoblock airco's

Een monoblock airco is dus een airco met slechts één enkele unit, een binnenunit. Maar ook binnen het segment van de monoblock airco's kan je nog een onderscheid maken, tussen de vaste airco's en de mobiele airco's zonder buitenunit.

Vaste monoblock airco

vaste monoblock airco © Shutterstock - Een vaste monoblock airco, gemonteerd in de woonkamer

Een vaste monoblock airco is een airco toestel dat vast bevestigd is, en dus niet zomaar verplaatst kan worden. Je kan in dit segment kiezen tussen een wandmodel, een plafondmodel of een vloermodel. In plaats van een buitenunit zal dit type airco werken met twee ventilatieroosters naar buiten toe, één voor de aanvoer van lucht, en één voor de afvoer van lucht.

Het grote voordeel van dit type airco is uiteraard dat je geen buitenunit hoeft te plaatsen. Veel mensen zijn nogal terughoudend om zo'n buitenunit te plaatsen, omwille van de soms lelijke looks. Ben jij ook iemand die dit belangrijk vindt? Dan kan een vaste monoblock airco de oplossing zijn.

Vaste airco's hebben vaak een groter koelvermogen dan mobiele airco's. Heb je wel wat ruimte te koelen, dan kies je dus best voor een vast model met een krachtiger vermogen.

Bekijk ons artikel over vaste airco's, of vraag meteen een offerte aan.

Mobiele airco zonder buitenunit

Naast vaste monoblock airco's is er ook nog een groot segment mobiele airco's zonder buitenunit. Het overgrote deel van de mobiele airco's behoort trouwens tot deze categorie. Mobiele airco's zonder buitenunit werken met een afvoerslang die de warme lucht naar buiten blaast.

De afvoerslang moet dus via de deur of via het raam de warme lucht terug naar buiten blazen. Dit houdt in dat de deur of het raam open moet staan, wat betekent dat warme buitenlucht terug naar binnen kan waaien. Dit is een belangrijk nadeel van dit type airco's.

Bij de voordelen van mobiele airco's zonder buitenunit horen dan weer de grote flexibiliteit en mobiliteit, en de lagere prijs ten opzichte van vaste airco's.

Bekijk ons artikel over mobiele airco's, of vraag meteen een offerte aan.

Voordelen en nadelen van een monoblock airco

Monoblock airco's vormen een groot segment binnen de airco markt. Het is dan ook interessant om eens te kijken naar de redenen waarom we ze zouden moeten kopen, of juist niet. Dit is een oplijsting van de voordelen en nadelen van een monoblock airco.

Voordelen van monoblock airco's

+ Het voornaamste voordeel van een monoblock airco is uiteraard het feit dat je geen (soms lelijke) buitenunit moet plaatsen. Niet alleen zijn buitenunits niet bepaald de mooiste toestellen, je moet natuurlijk ook de nodige plaats hebben om zo'n buitenunit te plaatsen. In plaats van een buitenunit moet je bij een monoblock airco enkel maar twee luchtroosters plaatsen, waarlangs lucht wordt aangevoerd en afgevoerd.

+ Omdat je geen binnenunit aan een buitenunit moet koppelen, verloopt de installatie van dit type airco ook iets makkelijker.

+ Ook de types afzonderlijk hebben elk hun eigen voordelen. Zo blinkt een mobiele airco natuurlijk uit op vlak van flexibiliteit en prijs, terwijl een vaste airco dan weer uitblinkt op vlak van power en esthetiek.

Nadelen van monoblock airco's

Omdat je geen buitenunit hebt, zitten de lawaaierige componenten van je systeem in de binnenunit, waardoor je binnenshuis wel wat geluidshinder kan hebben. Bij het uitkiezen van een monoblock airco is het aantal decibels dan ook een criterium om bij stil te staan. Er zijn heus wel monoblock airco's die de decibels kunnen beperken, maar die kosten uiteraard een beetje meer.

Wat de mobiele airco betreft, is het grootste nadeel uiteraard de afvoerslang. Je moet deze afvoerslang uit het raam of in de deuropening plaatsen, zodat de warme lucht naar buiten kan geblazen worden. Maar omdat je hiervoor het raam of de deur moet openzetten, kan warme buitenlucht natuurlijk ook terug naar binnen komen, wat niet zo efficiënt is.

monoblock airco © Shutterstock - Een monoblock airco bestaat enkel uit een binnenunit

Hoeveel kost een monoblock airco?

De uiteindelijke prijs voor je monoblock airco installatie zal afhangen van vele factoren. De keuze voor een vast of een mobiel toestel zal al een grote invloed hebben op de prijs. Een vast toestel is over het algemeen duurder dan een mobiele airco.

Net zoals bij vele andere producten, speelt ook het merk een rol in de prijs van uw airco toestel. Ook bij airco's zijn er kwalitatievere merken, die iets duurder zijn.

Voor een vaste monoblock airco reken je best op een prijs die schommelt tussen de 1.000 € en de 1.500 €.

Tot slot zullen ook de eigenschappen van je airco toestel een rol spelen. Denk hierbij maar aan het koelvermogen of het aantal decibels dat je toestel produceert.

Voor een vaste monoblock airco reken je best op een prijs die schommelt tussen de 1.000 € en de 1.500 €. Hier zit ook de kost voor de plaatsing door een professionele vakman inbegrepen. Indien je een toestel kiest met bijkomende opties, zoals ook verwarmen tijdens de wintermaanden, dan kan de prijs uiteraard oplopen.

Gratis offertes: Vergelijk airco installateurs

Omdat de prijs zo afhankelijk is van zoveel factoren, en we dus niet zo makkelijk een prijs op maat kunnen geven, willen we daarom aanraden om offertes aan te vragen bij installateurs in uw buurt. En daar kunnen we je een handje bij helpen. Door ons offerteformulier in te vullen, kunnen wij je in contact brengen met verschillende installateurs in uw buurt. Zij leggen je elk een offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken. Kies er de beste uit, en bespaar tot wel 40%. Geen offerte gekregen die je aanstaat? Geen probleem, alle offertes die je ontvangt zijn gratis én vrijblijvend.Vraag gratis offertes aan


Mobiele airco kopen?

De prijs voor een mobiele airco is iets goedkoper dan die voor een vaste monoblock airco. Uiteraard heb je bij mobiele airco's geen installatiekosten, wat de totale kostprijs naar beneden haalt.

Een mobiele airco heb je al vanaf 200€. Wil je een krachtig model, dat er bovendien ook nog eens mooi uitziet, dan kunnen de prijzen oplopen tot 900€.
Richtprijzen voor airconditioning
Welke soorten airco's zijn er?
Offertes voor airconditioning