×
×

Gratis offertes: Vergelijk airco installateurs

Via onderstaand offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij de beste airco installateurs in jouw regio. Vergelijk de offertes aandachtig, want je kan er heel wat geld mee besparen op je installatiekosten.

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting!

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

airconditioning-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Airco in de slaapkamer plaatsen? Welk systeem kies je?

Wil je een goede nachtrust, dan is een optimale temperatuur in de slaapkamer cruciaal. Voor een groot deel van het jaar is dit geen enkel probleem. Het zijn echter die zwoele zomernachten die je soms slapeloze nachten bezorgen.

Een airco in de slaapkamer kan de oplossing bieden. Het vermindert de temperatuur in de slaapkamer drastisch, waardoor je terug als een roos kan slapen.

Welke airco plaats je best in de slaapkamer? Uit welke modellen kan je kiezen? En waarop moet je nog letten bij het plaatsen van een airco in de slaapkamer?

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe airco plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een installateur te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een heerlijk koele woning dankzij een airco!

Nooit meer wakker liggen tijdens een zwoele zomernacht?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Op zoek naar verkoeling op een hete zomerdag? Terug kunnen slapen tijdens een zwoele nacht? Wacht niet langer om een airco te plaatsen! Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
airco installateur

aanvraag starten


Welke airco plaatsen in de slaapkamer?

Wanneer je beslist om een airco te kopen, dan kan je kiezen uit verschillende modellen. Zo moet je ten eerste al de keuze maken tussen een vaste airco of een mobiele airco. Daarnaast moet je ook kiezen tussen een monoblock airco en een split airco.

Welke van al deze modellen is nu het beste om te installeren in de slaapkamer?

Vaste airco of mobiele airco?

Als eerste moet je de keuze maken tussen een vaste airco of een mobiele airco. Welke type airconditioning is het meest geschikt voor de slaapkamer? Laten we de voordelen en nadelen van beide uitvoeringen eens naast elkaar leggen.

Vaste airco

airco in de slaapkamer © Shutterstock - Een vast aircotoestel in de slaapkamer - type wandmodel

Vaste airco wordt vast geïnstalleerd in de slaapkamer. Je kan hier kiezen uit verschillende modellen: een vloermodel, een wandmodel of een plafondmodel. Wandmodellen en plafondmodellen kunnen bovendien ook helemaal ingebouwd worden, wat er heel stijlvol uitziet. Dikwijls is een ingebouwde airco enkel interessant in een nieuwbouw, aangezien er bij bestaande woningen vaak breekwerken aan te pas komen.

Vaste aircotoestellen hebben als grootste voordeel dat ze een groter koelvermogen hebben. Ze kunnen koelen zonder dat je hiervoor een raam moet openzetten om een afvoerslang uit het raam te hangen. De afvoerslang wordt bij vaste toestellen namelijk netjes ingebouwd. Hierdoor zullen vaste aircotoestellen veel beter koelen dan mobiele toestellen.

Het nadeel van vaste aircotoestellen is dat ze over het algemeen duurder zijn dan mobiele toestellen.

Bekijk ons artikel over vaste airco's, of vraag meteen een offerte aan.

Mobiele airco

Mobiele airco's zijn licht genoeg om te kunnen verplaatsen. Het zijn doorgaans vloermodellen voorzien van wieltjes onderaan. De warme lucht wordt afgevoerd via een afvoerslang die vast aan het toestel bevestigd is. De afvoerslang hang je uit het raam of in de deuropening.

En net dat laatste is het grootste nadeel van dit type toestellen. Terwijl het toestel aan het koelen is, moet een raam of deur openstaan om de afvoerslang uit te hangen. Hierdoor komt opnieuw warme lucht binnen, waardoor het koeleffect veel minder groot is.

Bovendien is een mobiele airco doorgaans iets luider, omdat de lawaaierige componenten allemaal in hetzelfde toestel zitten.

De voordelen van dit type toestellen zijn uiteraard de flexibiliteit en de goedkopere prijs.

Bekijk ons artikel over mobiele airco's, of vraag meteen een offerte aan.

Vergelijking tussen vaste en mobiele airco

Nog eens de voordelen en de nadelen van beide types in één handige overzichtstabel.

Vaste aircoMobiele airco
Duurdere prijs+ Goedkopere prijs
Geen flexibiliteit+ Veel flexibiliteit
+ Drie verschillende modellen (Wand, vloer en plafond) Weinig verschillende modellen
+ Staan niet in de weg Staan vaak in de weg
+ Groot koelvermogen Beperkt koelvermogen

Vaste airco in de slaapkamer © Shutterstock - Een vaste airco gemonteerd in een moderne slaapkamer

Monoblock airco of split airco

Naast de keuze tussen vast en mobiel, moet er ook een keuze gemaakt worden tussen een monoblock airco en een split airco.

Monoblock airco

Een monoblock airco is een type airco die uit slechts één unit bestaat. De binnenunit is dus de enige unit. Lucht wordt aangevoerd en afgevoerd via twee aparte slangen.

Het voordeel van dit systeem is dat er geen buitenunit geplaatst moet worden. Buitenunits zijn vaak logge en lelijke toestellen, die het uitzicht kunnen verstoren. Ze worden vaak op een plat dak geplaatst, en hebben als functie om lucht aan te zuigen.

Monoblock airco's hebben dus geen buitenunit, waardoor ze iets makkelijker te installeren zijn.

Een negatief gevolg van het feit dat er geen buitenunit aanwezig is, is dat de lawaaierige componenten nu in de binnenunit zitten. Binnenunits van monoblock airco's zijn dus luider dan binnenunits van split airco's. Dit kan storend zijn wanneer je wil slapen.

Monoblock airco's zijn vaak ook mobiele airco's. Hier heb je het bijkomende nadeel dat een afvoerslang uit het raam moet hangen, waardoor warme lucht terug naar binnen kan komen.

Bekijk ons artikel over monoblock airco's, of vraag meteen een offerte aan.

Split airco

buitenunit split airco © Shutterstock - De buitenunit van een split airco

Een split airco bestaat uit zowel een binnenunit als een buitenunit. De buitenunit zuigt de lucht aan en verkoelt, terwijl de binnenunit deze koele lucht in de slaapkamer afgeeft.

Het is vooral de buitenunit die lawaai maakt. De binnenunit zal in dit geval zeer stil zijn. Iets wat natuurlijk ideaal is in een slaapkamer.

Voor de installatie in een slaapkamer kunnen we dus vooral een split airco aanraden, omwille van de veel stillere werking van de binnenunit.

Bekijk ons artikel over split airco's, of vraag meteen een offerte aan.

Veelgestelde vragen bij het plaatsen van airco in de slaapkamer

Bij het plaatsen van airco in de slaapkamer, stellen mensen vaak terugkerende vragen. Dit is het antwoord op de meeste gestelde vragen in verband met het installeren van airco in de slaapkamer.

Hoe luid is een airco in de slaapkamer?

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat er verschillende modellen van airco's zijn. Bij mobiele monoblock airco's zitten de lawaaierige componenten in de binnenunit zelf. Dit betekent dat ze best wel wat lawaai kunnen maken wanneer ze aanstaan.

Maar net zoals bij veel andere producten heb je ook hier kwalitatieve modellen, die ook vrij stil kunnen zijn. Stille airco's hebben een geluidsniveau tot 50dB. Airco's met een normaal geluidsniveau gaan van 50dB tot 60dB. De luidste modellen gaan boven de 60dB. Let dus steeds goed op het geluidsniveau bij de aankoop van een mobiele airco.

Kijk bijvoorbeeld ook eens na of de airco een nachtmodus heeft. Deze airco's werken 's nachts stiller, zodat je toch de slaap kan vatten.

Wil je echt helemaal geen problemen met een te luide airco, kies dan voor een split airco met een geruisloze binnenunit.

Split airco in de slaapkamer © Shutterstock - Een split airco in de slaapkamer

Kan een airco voor de slaapkamer ook verwarmen?

Een vaak gehoord tegenargument voor het plaatsen van een airco, is het feit dat je een airco slechts een beperkte periode van het jaar kan gebruiken. Dit klopt niet helemaal. De meeste moderne airco's hebben namelijk ook een verwarmingsfunctie. Het gaat dan in feite om een lucht lucht warmtepomp.

Naast de verwarmingsfunctie zijn sommige airco's zelfs in staat om de vochtigheidsgraad in huis te regelen.

Het spreekt voor zich dat deze bijkomende functionaliteiten de prijs van het toestel zullen verhogen.

Is een airco in de slaapkamer ongezond?

Een airco plaatsen in de slaapkamer is in principe niet zo ongezond. Wel kunnen mensen die lijden aan allergieën er meer last door ondervinden.

Ook kan het zijn dat je na verloop van tijd irritaties kan hebben aan ogen, keel en slijmvliezen, aangezien de lucht die door de airco wordt uitgeblazen vaak droge lucht is. Maar kies je voor een model dat ook de luchtvochtigheid kan regelen, dan zal je hier geen last van ondervinden.

Daarnaast is het vooral belangrijk dat je je toestel regelmatig onderhoudt, zodat de airco geen vuile lucht in je slaapkamer blaast.

Benieuwd hoe je een airco toestel het best onderhoudt? Bekijk ons artikel over onderhoud van airco's.

Airco in een vintage slaapkamer © Shutterstock - Een vaste airco in een vintage slaapkamer

Hoeveel kost airco in de slaapkamer?

De prijs voor een airco in je slaapkamer hangt uiteraard af van het model dat je kiest. Een vaste airco is vaak duurder dan een mobiele airco. Bovendien spelen ook de functionaliteiten die je wil een rol in de prijs. Een airco die ook verwarmt en bovendien de luchtvochtigheid regelt, zal uiteraard duurder zijn dan een standaard model.

Ook het vermogen zal een rol spelen in de prijsbepaling. Tot slot moet ook gekeken worden naar de uitvoering. Een plafondmodel zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een vloermodel of een wandmodel.

Prijzen voor mobiele airco's starten al vanaf 200€.

Ga je voor een mobiele airco, dan betaal je veel minder. Prijzen voor mobiele airco's starten al vanaf 200€. Voor de duurste modellen betaal je tegen de 1.000€.

Voor vaste airco's liggen de prijzen hoger. Een vaste monoblock airco heb je al vanaf 1.200€. Hier zit de montage inbegrepen. Voor een split airco (met een binnenunit en een buitenunit) betaal je een prijs vanaf 1.500€. Kies je voor een model dat ook kan verwarmen (een lucht lucht warmtepomp), dan beginnen de prijzen vanaf zo'n 2.400€.

Gratis offertes: Vergelijk airco installateurs

Hoeveel je betaalt voor je airco in de slaapkamer, hangt natuurlijk voor een groot stuk af van de installateur die je kiest. Hier heb je de meeste kans om te besparen op je kosten, door prijzen van installateurs te vergelijken.

Via ons offerteformulier kan je offertes aanvragen bij meerdere installateurs tegelijk. Wij selecteren de beste installateurs in jouw regio, en je zal van hen een offerte ontvangen. Vergelijk hun prijzen en service, en bespaar zo tot wel 35%.

Geen nood indien je geen offerte ontvangt naar je zin. Alle offertes zijn gratis en zonder aankoopverplichting!


airco installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Richtprijzen voor airconditioning
Welke soorten airco's zijn er?